You Are Here: Home » Jette » Veilig en goed gezind terug naar school in Jette

Veilig en goed gezind terug naar school in Jette

 

Leden van Vrouw & Maatschappij en de plaatselijke CD&V afdeling deelden op de zondagsmarkt van 1 september 500 stickers uit met de boodschap “Goed gezind en veilig terug naar school”.

Na een lange en deugddoende vakantie staan de schoolpoorten weer open voor het jonge volkje. Voor sommige kinderen is het de eerste kennismaking met een nieuwe omgeving, voor andere al een vaste gewoonte. Belangrijk is dat onze kinderen op een veilige manier naar en van de school kunnen.” aldus Brussels Volksvertegenwoordiger & OCMW-voorzitter Brigitte De Pauw ( CD&V).

Zelf ben ik kleuterleidster en ik zie dat ouders of grootouders uit bezorgdheid om de veiligheid van de kinderen, ze hen vaak met de auto brengen. Maar het gevaar verdwijnt hierdoor niet. Meer dan de helft van de kinderen die gewond raken in het verkeer, zijn immers autopassagier.” vervolledigt Joëlle Electeur, gemeenteraadslid (CD&V).

Eén van de vele tip is bijvoorbeeld om tijdig thuis te vertrekken, een gehaast kind heeft geen oog meer voor zijn omgeving en wordt onvoorzichtig.

Gelukkig hebben we in Jette heel wat gemachtigde opzichters die de verkeersveiligheid extra in het oog houden, zo kan iedereen goed gezind en veilig terug naar school” concludeert Brigitte De Pauw

terug naar school Jette

About The Author

Number of Entries : 209

Leave a Comment

© Brigitte De Pauw 2014 - Alle rechten voorbehouden

Scroll to top