You Are Here: Home » Jeugd en sport » Sportpaleis in Brussel

Sportpaleis in Brussel

Het-Koning-Boudewijnstadion-in-Brussel-

“Een sportpaleis met zwembad en glijbanencomplex als landmark”

Sportpaleis als landmark
“De Brusselse Regering en bij uitbreiding de Vlaamse en Federale regering moet resoluut kiezen voor een ambitieuze landmark met architecturale durf, waar zoveel mogelijk sport- en ontspanningsfaciliteiten ingekapseld kunnen worden. Hoe meer het stadion gebruikt wordt, hoe rendabeler en hoe meer geïnteresseerde private investeerders gevonden kunnen worden,” vindt De Pauw. Er moet ook plaats zijn voor Horeca, Leisure en waarom niet sportadministraties als Bloso en bedrijven met sportaffiniteit.

Koning SPORT
In budgettair moeilijke periode kan het niet de bedoeling zijn om enkel voor één welbepaalde sporttak dergelijk stadion neer te poten. “Integendeel, het stadion moet een waar sportpaleis worden, dat elke dag leeft én rendabel is. En dan zal het meer gebruikt moeten worden dan enkel 10 matchen van de Rode Duivels.” aldus De Pauw. Brussel heeft nood aan een echt SPORTpaleis, waar allerlei sporttakken haar onderdak vinden. Zo vindt Brigitte de Pauw dat ook atletiek een plaats moet vinden in het nieuwe stadion. Niet enkel de Memorial Van Damme maar ook de atletiekclub Excelsior Sports Club Brussel heeft er haar thuishaven. “Maar het mag zich ook hier niet beperken! Ook andere sporten, fitness, zwemmen etc. horen er thuis..

Subtropisch zwemcomplex met glijbanen inkapselen.
Bij de keuze voor een ambitieus sportproject, bewandelt CD&V de piste om er een mini-Oceade in te verwerken. “Voorbeelden uit het buitenland tonen ons immers dat een Olympisch zwembad in een sportstadion geen onoverkomelijke zaak is. Brussel kampt al langer met de hoge nood aan zwembaden. Laat ons het enorme potentieel zwemliefhebbers, dat door het verdwijnen van Oceade verloren dreigt te gaan, niet verliezen. Een zwembad met glijbanencomplex in het stadion verwerken lijkt me echt een goed idee en een trekpleister. De investering verdient zich op termijn terug en zal ook de ondergrondse parking rendabel houden. Het stadion moet een plaats worden waar mensen, vrienden en families samenkomen om te sporten, te supporteren en te genieten” vult Brigitte De Pauw aan.

Toonbeeld van grenzeloze samenwerking tussen de verschillende overheden
Brigitte De Pauw ziet het stadion niet als een spelletje touwtrekken tussen de verschillende ministers-presidenten. “Dergelijk groots project zou een nationaal complex moeten worden, een landmark, een project met uitstraling. En enkel door samen te werken heeft dit project een hoge slaagkans”.

Tot slot benadrukt De Pauw dat het goochelen met budgetten en cijfers moet stoppen. De voorbije weken verschenen in de pers immers tal van tegenstrijdige verklaringen en argumenten. De Brusselse regering moet zo snel mogelijk alle pistes budgetteren, begroten en laten onderzoeken door experten. Als we alle krachten bundelen en durf tonen, dan wordt dit een architectonisch sportpaleis.

About The Author

Number of Entries : 209

Leave a Comment

© Brigitte De Pauw 2014 - Alle rechten voorbehouden

Scroll to top