You Are Here: Home » Mobiliteit en Openbare Werken » Inzetten op een sterk interregionaal openbaar vervoer met Vlaamse-Brusselse tramlijnen

Inzetten op een sterk interregionaal openbaar vervoer met Vlaamse-Brusselse tramlijnen

Vorige maand gaf Vlaams Minister van Mobiliteit Crevits het startschot voor een publieke consultatie naar vier mogelijke nieuwe tramlijnen, die zouden worden aangesloten op in hoofdzaak bestaande Brusselse tramlijnen.

In een interpellatie in het Parlement ijverde Brigitte De Pauw voor een gecoördineerde aanpak van de mobiliteitsproblematiek tussen de Brusselse en Vlaamse overheid. De vele structurele files in en rond Brussel gaan immers gepaard met een enorm sluipverkeer op de lokale Brusselse wegen. Bovendien moet deze aanpak complementair gebeuren met de ontwikkeling van het GEN op het spoor en met de uitbreiding van de interregionale fietspaden, het zogenaamde Fiets-GEN.

Pas met een sterk uitgebouwd openbaar vervoer, waarbij er een voldoende ruim aanbod is, korte overstap- en reistijden en één gezamenlijk ticket, kan men een alternatief bieden voor het privaat autoverkeer. Met een significante verhoging van de leefkwaliteit in ons stadsgewest tot gevolg.

MIVB

About The Author

Number of Entries : 209

Leave a Comment

© Brigitte De Pauw 2014 - Alle rechten voorbehouden

Scroll to top