You Are Here: Home » Gelijke Kansen » holebi-en transgenderbeleid : niet enkel kakelen, ook eieren leggen

holebi-en transgenderbeleid : niet enkel kakelen, ook eieren leggen

Donderdag 4 juli interpelleerde Brussels CD&V Fractievoorzitter Brigitte De Pauw staatssecretaris De Lille over het LGTB-beleid (LGTB: Lesbian-gay–transgender-bi) binnen de gewestelijke administratie. Aanleiding hiervoor was een column van de hand van staatssecretaris in ZIZO-online waar hij een pleidooi hield aan de werkgevers om werk maken van een LGTB-beleid. Aangezien de staatssecretaris niet enkel bevoegd is voor gelijke kansenbeleid maar ook voor openbaar ambt, polste Brigitte De Pauw naar de initiatieven die hij zelf reeds genomen heeft met betrekking tot deze materie.

De staatssecretaris somde een 5-tal bedrijven op die reeds een LGBT-beleid op de werkvloer hebben. Binnen de eigen administratie is er het diversiteitscharter waar elke ambtenaar aan onderworpen is en zijn er uiteraard ook vertrouwenspersonen waar men terecht kan. “Het gegeven antwoord leek me een nogal mager beestje, gezien het vurig pleidooi in de column.” aldus Brigitte De Pauw. Ze pleitte ervoor dat de staatssecretaris zou werk maken om een vereniging op te starten binnen de gewestelijke administratie. Deze vereniging zou zowel de belangen kunnen behartigen van de holebi-transgender ambtenaren op de werkvloer, maar zou ook ten dienste staan van andere collega’s. Er is immers dikwijls nog een zekere schroom ten aanzien van de LGTB-gemeenschap.

 

“Het is goed om mensen bewust te maken van een bepaalde problematiek, het is nog beter om er zelf iets aan te doen, zeker als bevoegde staatssecretaris.”

CD&Gay 018

About The Author

Number of Entries : 209

Leave a Comment

© Brigitte De Pauw 2014 - Alle rechten voorbehouden

Scroll to top