You Are Here: Home » Jette » Bouwen aan Brussel

Bouwen aan Brussel

Nationaal voorzitter Wouter Beke heeft vanmiddag de Brusselse CD&V-lijsttrekkers en andere speerpuntkandidaten voor de verkiezingen van volgend jaar op een persconferentie voorgesteld.

Het bestuur van de Hoofdstedelijke afdeling Brussel duidde zaterdagvoormiddag met 97.4% van de stemmen de CD&V-topkandidaten aan voor zowel de Brusselse, Vlaamse als de federale lijst.

Overzicht kandidaten

De topkandidaten voor het Brussels parlement worden:

1. Brigitte Grouwels, Brussels minister.

2. Paul Delva, Vlaams parlementslid.

3. Brigitte De Pauw, fractievoorzitter van CD&V in het Brussels parlement.

Lijstduwer voor het Brussels parlement wordt Walter Vandenbossche, eerste ondervoorzitter van het Brussels parlement. Eerste opvolger wordt Vincent Riga, momenteel schepen in Sint-Agatha-Berchem. De tweede opvolgersplaats gaat naar Veronique Peters. 

De Vlaamse lijst van CD&V wordt dan weer getrokken door Bianca Debaets, Brussels parlementslid. Eerste opvolger is Joris Poschet, gevolgd door Astrid De Groeve.

De federale kamerlijst wordt aangevoerd door Benjamin Dalle, kabinetschef van federaal staatssecretaris Servais Verherstraeten. Eerste opvolger is Katrien Van Kriekinge.

De overige Brusselse CD&V-kandidaten worden op een later tijdstip aangeduid. Meer info vindt u hier.


Ambitieus en warm stadsverhaal

De komende 5 jaar wil CD&V Brussel verder uitbouwen tot een sterk gewest met sterke gemeenschappen.

CD&V trekt met een ambitieus en warm stadsverhaal naar de kiezer : Brussel moet nog meer uitgroeien tot een stad op mensenmaat. Dat betekent voldoende groen, mooie en propere straten en pleinen, een job, betaalbare huizen, veiligheid, enzovoort.  Al deze zaken vormen één geheel.

Prioritair willen de Brusselse christendemocraten daarom blijven inzetten op mobiliteit, huisvesting, extra jobs, meer kinderopvang en een betere werking van de Brusselse politie- en justitiediensten.

“We zijn een enthousiate ploeg van trekkers & toppers. De uitslag van 97.4% bewijst dat de sfeer binnen CD&V Brussel goed zit en dat alle kandidaten door het bestuur ruim gedragen zijn. Goedgezind en vol dynamiek willen we ons de volgende 5 jaar wederom inzetten voor de Brusselaars.”

debaets grouwels dalle delva de pauw cdenv Brussels Gewest 2014

About The Author

Number of Entries : 209

Leave a Comment

© Brigitte De Pauw 2014 - Alle rechten voorbehouden

Scroll to top