You Are Here: Home » Jette » Blij met optimalisering Brusselse Ring en vrijwaring Laerbeekbos

Blij met optimalisering Brusselse Ring en vrijwaring Laerbeekbos

De beslissing die de Vlaamse Regering vandaag heeft genomen ivm de optimalisering van de Brusselse Ring verheugt Brigitte De Pauw (CD&V), fractievoorzitter in het Brussels Parlement en tevens ook OCMW-voorzitter in Jette.

“Ik ben blij met de optimalisering van de Brusselse Ring maar pleit wel voor de optie met vrijwaring Laerbeekbos ”

Brigitte De Pauw: “De voorgestelde optimalisering van de ring zal niet enkel voor een betere verkeersveiligheid zorgen maar ook de doorstroming van het vervoer op de ring maximaliseren. Er liggen nu nog 2 alternatieven ter tafel : enkel de parallelstructuur of de parallelstructuur met het ontzien van het Laerbeekbos. Uiteraard pleit ik voor de optie mét vrijwaring van het Laerbeekbos.”

“Een mirakeloplossing voor de aanpak van de files en het daarbij gepaard gaande fijne stof bestaat er niet. Het is goed dat de Vlaamse regering op verschillende middelen inzet: én de optimalisering van de ring én het uitbouwen van het openbaar vervoer met nieuwe tramlijnen (o.a. van Jette naar Zaventem) én de bouw van een echt GEN-netwerk en het aanleggen van een fietsGEN van en naar Brussel. Het zal de mix van verschillende oplossingen samen zijn, die soelaas kunnen brengen aan het huidige probleem van de files op de Brusselse Ring.
Door de optimalisering van de ring zal er ook heel wat sluipverkeer, dat nu rondrijdt van Ganshoren over Koekelberg naar Jette, terug op de ring rijden in plaats van onze gemeenten extra te belasten.”

Op zaterdag 6 oktober organiseerde het gemeentebestuur van Jette nog een manifestatie. Hierop waren 250 mensen aanwezig, 10.000 mensen ondertekenden reeds de petitie voor het behoud van het Laerbeekbos. “Ik ben dan ook blij dat de Vlaamse Regering, en de bevoegde minister Hilde Crevits in het bijzonder, hiermee rekening hebben gehouden. Ik wil met mijn toekomstige kleinkinderen nog kunnen genieten van de volle 30 hectare die dit unieke 200-jarige beukenbos tellen” benadrukt Brigitte De Pauw.

“We zitten nu pas in 1 fase weliswaar, de ganse buit is nog niet binnen, de vervolgstudie moet er nog komen. Waakzaamheid en voorzichtigheid zijn geboden. Maar ik ben toch blij met het nieuws van vandaag. Ik zal weliswaar dit dossier van zeer nabij blijven opvolgen in de toekomst” aldus De Pauw.

About The Author

Number of Entries : 209

Leave a Comment

© Brigitte De Pauw 2014 - Alle rechten voorbehouden

Scroll to top