You Are Here: Home » Jette » Afvalophaling – nieuwe kalender

Afvalophaling – nieuwe kalender

Vandaag kwam in de commissie leefmilieu opnieuw de problematiek van de afvalophaling aan bod. De nieuwe staatssecretaris gaf er uitleg over de nieuwe kalender in verband met de ophaling van de gele (papier en karton) en blauwe (PMD) zakken.

Vanaf 7 januari zullen de gele en blauwe zakken tweewekelijks worden opgehaald ipv wekelijks. Brigitte drong er bij de staatssecretaris op aan om dringend werk te maken van een modernere website, waar iedereen eenvoudig de kalender van zijn straat kan opvragen. Dit is nu zeker nog niet het geval. De staatssecretaris beaamde ook de kritiek van Brigitte dat één maand te kort is om iedereen van de nieuwe kalender op de hoogte te brengen, en hij kondigde aan dat de informatiecampagne drie maand zal lopen. Brigitte kijkt alvast uit naar hoe de overgang naar de nieuwe ophaalkalender zal verlopen, en hoopt dat dit niet zal gepaard gaan met meer rondslingerende afvalzakken. Tenslotte gaf Brigitte aan dat ze de kalender zelf niet zo duidelijk vindt, en ze vreest dat dit voor veel Brusselaars ook zo zal zijn.

In het kader van de nieuwe ophaalronde bracht Brigitte op 19 december een bezoek aan de nieuwe installaties van het Brussels Gewestelijk Sorteercentrum te Vorst. Ze kreeg er meer uitleg over de organisatie van de selectieve ophalingen van de blauwe en gele zakken.

afval

About The Author

Number of Entries : 209

Leave a Comment

© Brigitte De Pauw 2014 - Alle rechten voorbehouden

Scroll to top